RK T.R.A.K.T.O.R. 2024


O víkendu 5.-7. dubna se zúčastnilo celkem 34 skautů a skautek z 5 středisek okresního rádcovského kurzu v Dobrušce. Zvládli víkend nabitý vzdělávacími bloky: dozvěděli se, jak na choreografii schůzek, jak připravit dobrou hru, jak má vypadat osobnost rádce, na jakých myšlenkových základech stojí skauting, v čem spočívá efektivita družinového systému a jak udělat dobrou reflexi a zpětnou vazbu.

Do vlastní družinové činnosti si odnesli spoustu praktických vychytávek: naučili se, jak vytvořit z polínka improvizovaný vařič, jak pomocí vývrtníku vyrobit jednoduchou stoličku, jak efektivně poskládat mapu, jak zapálit sirku ve větru, co všechno lze použít jako podpalový materiál. Pomocí nože si vyřezali ze dřeva kuličku a kvítí. Čekalo je i několik her, při nichž se řádně zapotili fyzicky i mentálně: museli si například poradit s řadou těžkých rozhodnutí, které ovlivnilo ostatní v družině. A hlavně – našli si z řad svých kolegů a kolegyň v okrese spoustu nových přátel. Prý už plánují společnou výpravu.

Velké uznání patří všem skautům a skautkám, kteří mají odvahu se do podobné akce pustit a kteří mají ochotu se vzdělávat a být tak pro ostatní v družině a oddíle přínosem. Až je potkáte, uznale zamručte.